fbpx
et-loader

Zmajice će igrati na svjetskom prventsvu

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi put u svojoj istoriji nastupiće na svjetskom prvenstvu koje će se održati od 22. septembra do 01. oktobra. u Australiji.

Nakon utakmice Japan – BiH (82:87) i okončanja kvalifikacionog turnira u Osaki, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA)
zvanično je objavila ono što smo u našoj zemlji toliko dugo čekali da čujemo – naša ženska košarkaška reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo, saopšteno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Istorijiski uspjeh nije došao preko noći. Zmajice su uložile mnogo truda i odricanja kako bi se po prvi put plasirale na svjetsku smotru.
Sportski i hrabro su otišle u Japan i vraćaju se kao pobjednice. Na putu ka uspjehu GB3 tim ih je pratio. Opremu koju su zadužile sa ponosom su nosile.

Ovim putem Zmajicama želimo da poručimo jedno veliko ČESTITAM, puno sreće i uspjeha na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Australiji
želi vam GB3 tim.

Igokea m:tel osvajač Kupa BIH

Igosi su po deveti put osvajači trofeja Mirze Delibašića. Ekipa Dragana Bajića je u mnogo manje neizvjesnom finalu nego što se očekivalo
savladala Široki rezultatom 93:66 i deveti put podigla trofej namjenjen osvajaču Kupa BIH.

Pročitajte više »