ŠTAMPARIJA

Sve vrste štampe

DIGITALNA ŠTAMPA

Digitalna Tabačna Štampa
konikadigitala
konikadigitala-2
Vizitke
Fascikle

Digitalna štampa podrazumijeva metodu štampanja direktno iz digitalnog fajla na računaru na širok spektar papirnih materijala. Obično ima nešto skuplju cijenu od tradicionalnih metoda, ali značajna ušteda se pravi na vremenu koje je potrebno za vrijeme izrade i same troškove pripremnih koraka.
Digitalna štampa omogućava štampanje na zahtjev sa veoma kratkim rokovima isporuke koji nekada mogu biti i samo nekoliko sati.
Naša usluga digitalne štampe pomoći će vam da svoje materijale dobijete na vrijeme i po razumnoj cijeni.
Dozvoljava štampu varijabilnih podataka (slika i teksta) na svakom listu pojedinačno što vam omogućava personalizovane materijale bez usporavanja procesa štampe.
Može se raditi u crno bijeloj tehnici ili full color CMYK do formata SRA3 i raznim vrstama papira od 80-300gsm.


Kada odabrati digitalnu stampu
- Ako imate nerealno kratke rokove za izradu stampanog materijala, digitalna štampa je pravo rješenje.
- Ako imate potrebu za malim tiražima do 500 komada, digitalna štampa je isplativo rješenje.
- Ako vaš projekat zahtjeva personalizovanu štampu na svakom otisku, digitalna štampa je jedino rješenje.
- Ako je potrebno da prije štampe kompletnog tiraža vidite i odobrite testni uzorak digitalna štampa jedino rješenje.

SOLVENTNA ŠTAMPA

Štampa Velikih Formata
printing-787192_1920_0003_DSC_4097
printing-787192_1920_0002_DSC_4258
printing-787192_1920_0001_DSC_6887
printing-787192_1920_0000_DSC_6891

Solventna štampa je standard u svijetu kada je u pitanju štampa reklama. Ova tehnika štampe uglavnom služi za štampu na velikim formatima i na raznim vrstama materijala koji su otporni na vremenske uticaje. Međutim ako je potrebno može da uradi i male aplikacije sa najsitnijim detaljima za koje je potrebna vrhunska preciznost i rezolucija. Prednost solventnih boja je što nisu rastvorljive u vodi, jako sporo blijede na suncu i ne grebu se lako. Reklame izrađene na ovakav način i adekvatno aplicirane i zaštićene mogu da izdrže dugi niz godina na otvorenom prostoru izložene kiši, visokim i niskim temperaturama, UV zračenju itd. Sa izvanrednom otpornošću na vanjske uticaje i odličnim spektrom i zasićenošću boja naše solventne mašine nam pomažu da napravimo veoma kvalitetne reklame.

Najčešća primjena solventne štampe je pri izradi:
- billboarda i plakata velikog formata
- reklamnih i kamionskih cerada i banera
- brendiranju vozila - autografika
- prozorskih i zidnih grafika
- PVC naljepnica

OFFSET ŠTAMPA

Ofset Tabačna Štampa
Offset_0005_offset-printing-3562706_1920
Offset_0000_DSC_6956

Tehnologija offsetne štampe koristi ploče, obično od aluminijuma, koje se koriste da prenesu sliku na gumeni valjak i onda sa valjka dalje na papir. Ime je dobila upravo zbog toga što se boja ne prenosi direktno na papir (eng. offset).
Izbor debljina i vrsta papira je veći nego kod digitalne štampe, kao i upotreba PANTONE boja koje daleko proširuju mogućnosti CMYK-a.
Zbog dužeg vremena koje je potrebno za podešavanje mašine i pripreme za proces štampanja, offset štampa obično ima duže rokove isporuke.
Međutim nakon inicijalnog podešavanja, offset mašine imaju veoma veliku brzinu i preciznost štampe.
Upravo zbog toga sto su nakon inicijalnog podešavanja offsetne mašine veoma učinkovite, ova vrsta štampe je najbolji izbor kod velikih tiraža i u smislu brzine i cijene pojedinačnog otiska. Takođe kvalitet reprodukcije boja i čist profesionalan izgled štampe su neprevaziđeni.


Kada odabrati offset štampu
- Ako vam kratki rokovi nisu od presudne važnosti
- Ako imate veći tiraž 500+
- Ako imate potrebu za korištenjem specifičnih boja ili detalja
- Ako je potrebno da štampate na specifičnim papirima, formatima i težinama papira

Pozovite nas za više informacija

+387 65 955 555 | +387 65 855 555

SITO ŠTAMPA

sito stampa
Sito_0000_DSC_4139

Sito štampa je tehnika štampe kod koje se otisak ostvaruje na taj način što se boja potiskuje kroz štamparsku formu koja je izrađena od svile zategnute na drveni ili aluminijumski ram. Na mašinama za sitoštampu se mogu štampati uobičajeni grafički proizvodi, ali i oni namjenjeni specijalnim potrebama. Sito štampom se može štampati u više boja na različitim materijalima i oblicima, cilindričnim, sfernim ili savijenim oblicima.
Zbog toga opseg primjene sito štampe nije ograničen, tako da se može štampati na staklenim, plastičnim, tekstilnim, metalnim, drvenim i keramičkim podlogama raznih oblika i namjena. Obzirom na to da su potrebni brojni koraci u pripremi kako bi se došlo do procesa štampanja rokovi isporuke za ovu štampu su nešto duži i ograničena je mogučnost personalizacije svakog otiska.
Posebno mesto zauzima u tekstilnoj industriji u kojoj se štampaju najraznovrsniji tekstilni materijali.
Naša sito štamparija je specijalizovana za štampu na tekstilu i ima veliki dnevni kapacitet na poluautomatskim i automatskim mašinama do 8 boja. Moguće je štampati separacije u punom koloru ili kombinaciju do 8 specijalnih boja.
Sva štampa u našoj sito štampariji prolazi proces sušenja i stabilizacije boje u posebnim tunelima kako bi obezbijedili dugotrajnost i upečatljivost boja.
Takođe je moguće raditi specijalne efekte kao sto su reljefna štampa i posebni glitteri.

SUBLIMACIONA ŠTAMPA

subli_0000_DSC_6899
subli_0003_DSC_4095-1
subli_0002_DSC_3880
subli_0001_DSC_3860

Sublimacija je proces prenošenja boje na materijal koristeći toplotu. Boje koje se koriste uz pomoć visoke temperature prelaze iz čvrstog u gasovito stanje i trajno se spajaju sa materijalom. Vizuali štampani na ovakav način imaju izuzetno jake i upečatljive boje i nisu podložni oštećenjima i blijeđenju jer je boja unešena u samu strukturu materijala, a ne na materijal kako je inače kod standardnih metoda štampe.
Dizajn koje se želi aplicirati se prvo štampa na specijalni papir nakon čega se taj papir postavlja na materijal i uz pomoć visoke temperature i pristiska prenosi u njegovu strukturu.


Ovaj proces je potpuno neštetljiv za okolinu i ljude i može se primjenjivati na sve materijale koji su napravljeni od polyestera ili su posebno presvučeni slojem koji je pogodan za sublimaciju.
Posebnu upotrebu i rentabilnost ovaj proces ima kod stampe punih kolora na polijesterske tekstile materijale.
Obzirom na to da se kod nas proces sublimacione štampe radi digitalnim mašinama velikog formata ograničenja skoro da ne postoje. Možemo štampati manje količine, personalizovane na svakom artiklu u veoma kratkim vremenskim rokovima. Pri tome je cijena ovakve vrste štampe veoma prihvatljiva.
Transfer vršimo sa industrijskim mašinama renomiranog italijanskog proizvođača.
Sublimacija tekstila
Šolja
Podloga za miš
Lazy Bag

MAŠINSKI VEZ

Vez_0001_DSC_4644
Vez_0002_DSC_4622
Vez_0003_DSC_4083
Vez_0005_DSC_4079

Mašinski vez je proces prenošenja grafike iz digitalnog fajla na tekstilne proizvode uz pomoć kompjuterizovane mašine za vez.
Motivi se kreiraju i pripremaju preko specijalizovanih kompjuterskih programa i nakon toga prenose u mašinu za vez. Mašina automatski vodi iglu po tkanini prema zadatom programu koji se nalazi u memoriji.
Zahvaljujući najsavremenijim mašinama svaki vez je moguć bez obzira dali se radi o vezu na kapama, majicama, peškirima, radnim uniformama ili drugim iskrojenim elementima.
Osnovna prednost tehnike veza je njena dugotrajnost.
Kvalitet finalnog veza, pored samog kvaliteta mašine veoma zavisi i od umijeća osobe koja priprema program za vez kao i od mogućnosti programa u kome to radi.


Kalkulacija cijene je veoma specifična i pravi se na osnovu više parametara od kojih je osnovni prema broju uboda koje napravi mašina.
Naš pogon za vez ispunjava sve kriterijume industrijskog veza i raspolaže velikim dnevnim kapacitetom na dvije industrijske mašine sa po 6 glava.

Kačketi
Vez_0002_DSC_4622-2
Vez_0002_DSC_4622-33
Vez_0002_DSC_4622-1-1

ŠTAMPA NA STAKLU I KERAMICI


Štampa na staklu i keramici je proces kojim se željene slike ili natpisi trajno preslikavaju na predmete po Vašem odabiru. Osnovna karakteristika ovog procesa jeste pečenje na visokim temperaturama, koje upravo i daje garanciju dugotrajnosti. Ova vrsta štampe može da se izvodi na dva načina.


Prvi je poznat kao „brzi proces“.
Njega karakteriše preslikavanje u jednoj boji, povoljnija cijena izrade, a najčešće je najbolji izbor kada se radi o preslikavanju na pepeljare, čašice od rakije i druge manje staklene i keramičke predmete. Temperature pečenja su niže od drugog načina preslikavanja, što kao rezultat daje brzinu izrade.


Drugi način se ističe po većem kvalitetu, a podrazumijeva visoke temperature pečenja, koje su u svakom slučaju prilagođene proizvodu na koji se štampa nanosi. Temperature se povećavaju do te mjere da se proizvod ne deformiše, a da preslikavanje postane dugotrajno.
Izbor ovog metoda pruža velike mogućnosti štampe. Površina oslikavanja je detaljna i prilagodljiva, a moguća je štampa u više boja. Osim klasičnih boja, „sito preslikačem“ moguće je postići i nijanse i efekte visoko sjajnog zlata. Ovaj način štampe možete izabrati za bilo koje staklene i keramičke proizvode, poput čaša, flaša, šolji, tanjira i drugih.


Važno je napomenuti da se preslikač nakon štampe lijepi ručno na predmete, te se kao takvi, predmeti nakon preslikavanja mogu smatrati ručnim radom, pa i njihova vrijednost u tom slučaju postaje veća od prvobitne.


Case
Čaše
Flase detalj krigle
Flaše i krigle
Pepeljare
Pepeljare
Soljice
Šolje

Pozovite nas za više informacija

+387 65 955 555 | +387 65 855 555