et-loader

Karatisti KK “Energija” ostavili sjajan utisak na Svjetskom prvenstvu u Dubajiu (Video)

Reprezentaciju BiH na Svjetskom prvenstvu u Dubajiu predstavljalo je ukupno 18 karatista, od kojih je troje iz Karate kluba “Energija”  – Paola Kostić, Pavle Dujakovć i Dejan Janjić. Možemo reći da su oni na svjetskoj karate sceni odlično predstavili našu državu, ali i grad Banjaluku. Opravdali su svoj odlazak i pokazali da od njih možemo u budućnosti očekivati velike stvari.

Najviše uspjeha imala je Kostićeva koja je u kategoriji do 55 kilograma upisala dvije pobjede. U prvom kolu je pobijedila Ivetu Ivanovu Čavdarovu sa Islanda (3:0), a potom je savladala Letonku Mariju Luizu Muzniece (1:1, prednost prvog poena). Na korak od medalje zaustavila ju je Ruskinja Ana Černiševa koja je slavila sa 3:0. Ipak ovo je sjajan rezultat za mladu članicu Energije, posebno imajući u vidu da Ruskinja aktuelna evropska šampionka i sedma na svjetskoj rang listi.

Dujaković je u kategoriji do 60 kilograma na startu pobijedio Islama Alamina iz Bangladeša sa 3:0, a u drugom je pružio sjajan otpor Učinu Šoti (2:3). Japanac je u samom finišu borbe osvojio treći poen, ali Dujaković nema za čim da žali.

“Sve do samog kraja borbe bilo je 2:2, a onda je on poentirao, ipak, ne mogu da budem nezadovoljan jer je sam odlazak na Svbjetsko prvenstvo veliki uspjeh i iskustvo. Moglo je i mnogo bolje ali i ta jedna pobjeda je rezultat”, rekao je Dujaković.

On je ove godine ostvario sjajne rezultate. Na domaćim takmičenjima pokupio je sve zlatne medalje, najsjajnije odličje osvojio je i na Svjetskom kupu u konkurenciji do 21 godine, izmakla mu je bronza na Evropskom prvenstvu do 21 godine iako je prethodno drastično oštećen.

U videu pogledajte kakvi su njihovi utisci o takmičenju.

Trener Boris Popović izuzetno zadovoljan

Moramo da budemo ponosni na ono što su uradili naši takmičari. Paola je tek napunila 18 godina, ruskinja je dvije godine starija, bila je i na Olimpijskim igrama, ali zbog pozitivnog testa na virus korona nije se takmičila. Pavle je takođe bio sjajan, potpuno ravnopravan sa Japancem koji je bio kadetski prvak svijeta. Svaki poen na Svjetskom prvenstvu je ogromna stvar, a pobjeda podvig. To sam im rekao prije polaska i zato sam ponosan, posebno jer našim predstavnicima niko iz Karate saveza Republike Srpske nije poželio ni sreću, a kamoli da im je pomogao da odu u Ujedinjene Arapske Emirate – rekao je Popović.

 

Plazma Sportske Igre Mladih

Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Evropi
i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 26 godina svjedoči kako dobra
vizija, rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend
koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije,
vrhunski sportisti, poznate ličnosti i sponzori.

Pročitajte više »