Ponosni smo što je prvi Banovićki polumaraton, održan 24.08.2019 i Drugi 22.08.2021 uspješno organizovan i samim tim postavljeni su snažni temelji za svaki budući Banovićki polumaraton. Kroz naš grad protrčali su mnogobrojni trkači koji dolaze kako iz naše regije tako i iz susjednih država te inostranstva.

Vjerujemo da će svaki budući polumaraton biti stepenica više kada je u pitanju sama organizacija.

Organizator će obezbijediti za sve učesnike unikatne Dry Fit majice , finišerske medalje , okrepa i osvježenje , ručak te mnoga druga iznenađenja.
Za 3 prvoplasirana M/Ž  u obe trke(21km i 5k) biće obezbjeđene novčane nagrade.

Datum održavanja 21.08.2021 – 18:00 h.

U sklopu Banovićkog polumaratona imati ćemo 3 trke:

  • Dječija trka    dobna uzrast od 5-13 godina u 3 grupe. Start i cilj na gradskom trgu trči se oko gradskog parka 800m (kotizacija 5KM)
  • Banovićka petica 5 km (Kotizacija 30KM)dobna uzrast od 12-99. Start I cilj gradski trg (trčanje i upoznavanje grada).
  • Polumaraton 21 km(Kotizacija 35KM) dobna uzrast od 16-99. Start I cilj u centru grada: Centar grada – Zlača – Centar grada.

NAPOMENA:

U slučaju otkazivnja utrke zbog  vanrednih događaja i događaja  vezanih za pandemiju COVID-19  trkačima će biti ponuđen povrat novca kao i prebacivanje startnine za 2022. godinu. Također, u slučaju vanredne situacije organizator može mijenjati pravila utrke kao i nagrade.

Organizator će posebno pratiti stanje vezano za pandemiju (COVID-19), mjere i preporuke nadležnih kriznih štabova, Higijensko-epidemioloških službi, kao i nadležne inspekcije, te prema utvrđenom stanju uz poštivanje svih mjera i preporuka usmjeravati dodatna pravila ponašanja na utrci.

Saobraćaj tokom utrke će biti zatvoren na mjestima djelimično zatvorena , uz pratnju i obezbjeđenje pripadnika PU Banovići

Nastupiti mogu svi zdravi takmičari i svi trče na ličnu odgovornost. Prijavom na utrku takmičar se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku pratnju, uz volontere na stazi.

Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na web stranici organizatora. Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tokom cijele utrke. Takmičari moraju tokom utrke uz startni broj imati i pripadajući čip bez kojeg njihov plasman neće biti zabilježen. Tokom utrke nije dozvoljena privatna pratnja takmičarima, nije dozvoljeno korištenje prevoznih sredstava (svih vrsta), pozivamo sve takmičare na fer i korektno ponašanje. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju takmičara.

Prijavom na utrku takmičar je saglasan da organizator smije koristiti lične podatke (ime i prezime, država, klub) i fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja.

Sve informacije vezane za preuzimanje startnih paketa i uputa, smještaja i ostale obavijesti, organizator će sve prijavljenje obavijestiti putem e-maila, na web stranici  i putem društvenih mreža (Facebook, Instagram).

Bosnian